COMPUTER English flag Nederlandse vlag
 

LINKS INTERN:

COMPUTERVERHERBOUWING

MEER LUCHT

PC VOOR LISETTE

DE DUBBEL

 

 

LINKS EXTERN:

ASUS

Coolermaster

Intel

processor package types (intel)

MSI

Tweakers.net

hardware/driver pagina

NVIDIA

Asrock

 

Op deze pagina zul je informatie kunnen vinden over het zelf bouwen van computers, op dit moment vooral over computers die ik zelf gebouwd heb, maar met de tijd komt hier ook meer algemene informatie over computerbouw en componenten, maar ook links naar andere websites.

Dus kom geregeld eens terug om te kijken hoe het ervoor staat, en laat eens weten wat je ervan van vindt.

Sinds een aantal jaren bouw en verbouw ik m’n PC’s zelf. Dat heeft zo z’n voordelen. Je kunt niet alleen zelf de te gebruiken componenten kiezen, maar je weet ook precies wat er in je computer zit en wat de mogelijkheden zijn.
Met de losse onderdelen die hier meestal wel ergens ‘rondslingeren’ is het vaak mogelijk om met een paar nieuwe onderdelen een complete PC te bouwen, eventueel voor een specifiek doel. Voor heel veel toepassingen hoef je niet noodzakelijkerwijs de nieuwste, en duurste, spullen in huis te halen. Voor eenvoudige office toepassingen, e-mailen en surfen op het internet heb je vaak al voldoende aan een eenvoudige, eventueel tweede hands, computer. Toepassingen zoals fotobewerkingen en videomontage vereisen over het algemeen een wat zwaardere computerconfiguratie, en voor het spelen van de nieuwste games heb je vaak ook de nieuwste en duurste componenten nodig.

Uiteindelijk bepaalt het gebruiksdoel en het beschikbare budget, in ieder geval voor mij, welke hardware er in mijn computer(s) terechtkomt.

Tenslotte is het helemaal niet zo moeilijk als het lijkt, met een beetje gezond verstand, geduld en secuur werken, kom je een heel eind.
Zorg voor een goede voorbereiding als je zelf aan de slag gaat: Alle componenten en gereedschap bij de hand, en neem de tijd.

COMPUTERVERHERBOUWING

Bij dit ‘verherbouwinkje’ zijn eigenlijk alleen het moederbord en de processor (een slot 370 bord inclusief P3 1,3GHz Tualatin) vervangen/geupgrade voor een slot 775 bord van ASUS (Intel 865PE chipset) in combinatie........lees verder>>

MEER LUCHT

De oude kast uit de vorige verherbouwing laat uiteindelijk, zoals was te verwachten, toch duidelijk te wensen over wat betreft airflow. Zeker hier op zolder tijdens de warme zomer van het afgelopen jaar dus.....lees verder>>

PC VOOR LISETTE

We gaan verder waar we de vorige keer gestopt zijn, namelijk bij de lege kast die is overgebleven na het ombouwen naar de Coolermaster kast. En deze nu nog lege kast moet een PC voor Lisette gaan worden.......lees verder >>

DE DUBBEL

Een aantal jaren geleden heb ik voor het laatst m'n PC een serieuze boost gegeven, en nu is het weer zover, tijd voor een 'echte' upgrade. we gaan voor de dubbel. De dual core procesoren van Intel........lees verder>>

 

 
© 2005 - 2009. Marco van de Bildt.